Varför Velloflex?

Velloflex® magneterapi med
BIOflex® magnetteknologi

Vår magnetterapi bygger på statiska, permanenta magneter. Alla våra produkter tillverkas i högkvalitativa material för lång livslängd, god effekt och hög komfortnivå. Vi använder den internationellt patenterade BIOflex® magneten i våra produkter, med dess unika cirkulära uppbyggnad. 

 
MEDICINSK UTRUSTNING

Trygga och effektiva produkter

Vår vision är att alltid erbjuda trygga kvalitetsprodukter med god effekt och bästa möjliga komfort för användaren. Vi jobbar ständigt med produktutveckling för att ytterligare förbättra vårt erbjudande. Vi är generösa med garantier och välkomnar naturligtvis synpunkter på våra produkter. Hittills använder över 40 000 skandinaver våra magnetmadrasser – det är vi väldigt stolta över!

Velloflex är CE-registrerad som medicinteknisk produkt, vilket betyder att våra produkter efterlever EU:s normer för medicinsk utrustning och är tillverkade under höga kvalitetskrav. Tillverkaren är ISO-certifierad EN 9001 och EN 13485.

Vi har valt att bädda in magnetteknologin i produkter som gör att användandet är så enkelt att alla kan ta del av den. Produkterna är gjorda för att vilja användas dagligen och under längre stunder, allt för att kroppen kontinuerligt och på ett naturligt sätt ska hållas nära magneterna. På natten genom en magnetmadrass eller magnetkudde, och på dagen genom ett magnetstödförband.

Magnetteknologin är genomtänkt och placerad strategiskt i produkterna. Avståndet mellan kroppen och magneterna hålls så kort som möjligt för högsta effekt. Komforten är hög eftersom magneterna är mjuka och inte känns vid användningen. Magnetterapin är effektiv oavsett placering mot kroppen på grund av sin runda konstruktion.

 

2 års produktgaranti

Våra produkter är omsorgsfullt tillverkade med höga krav på materialval och kvalitet. Skulle du ändå få problem med din Velloflex®-produkt är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Du har alltid två års fabriksgaranti på material- och fabrikationsfel.

30 års effektgaranti på magneterna

Eftersom vi är trygga med BIOflex®-magneterna vi använder, lämnar vi hela 30 års garanti på effekten i magneten. Du behöver därför inte vara orolig över att magneterna ska avta i funktion med åren.

 
EST. 1986

Världsunik magnetteknologi

Varumärket BIOflex® bildades 1986 och anses vara en pionjär inom magnetisk terapi. Denna världspatenterade unika magnet tillverkas i Tyskland, och används frekvent internationellt, speciellt i Tyskland, USA & Canada. Velloflex® är CE-registrerad som medicinteknisk produkt. Magneterna är mjuka i utförandet, så de kan ligga nära kroppen och på så sätt ge maximal effekt. Magneternas styrka mäts i enheten Gauss eller Tesla.

I alla Velloflex®-produkter används den internationellt patenterade BIOflex®-magneten. Det är en statisk, permanent magnet som optimerats med rätt styrka och utformning för maximal effekt.*

Studier på både magnetmadrasser och punktvis behandling med magneter, visar att både styrkan på magnetfälten och antalet polskiften per magnet har stor betydelse. För att säkerställa nyttan har därför de kliniskt testade BIOflex®-magneterna en styrka på mellan 500 – 1 500 Gauss. För att maximera antalet polskiften längs blodkärlen är den cirkulärt utformad med fem polskiftningar per magnet.

 
STUDIER

Magnetterapi och vetenskap

Det vetenskapliga materialet kring magnetterapi är fortfarande inte tillräckligt omfattande för att speciella applikationer av magneter eller styrkor ska kunna rekommenderas. ^ Vi vill uppmärksamma konsumenten på att sättet som magneter applicerats i de studier där viss smärtlindrande effekt erhållits inte är enhetligt med hur magneterna appliceras vid användning av Velloflex® produkter. Därmed finns det i dagsläget inte något vetenskapligt fastställt kausalt samband mellan användning av Velloflex® produkter och smärtlindring.

Om magnetterrapi

* SBU:s rapport, 2006: Metoder för behandling av långvarig smärta, s. 426-427
** Trock DH. Electromagnetic fields and magnets. Investigational treatment for musculoskeletal disorders. Rheum Dis Clin North Am 2000;26:51-62, viii. (SBU:s rapport, 2006: Metoder för behandling av långvarig smärta, s. 425)

 

Vi är väldigt intresserade av din upplevelse av Velloflex, tveka därför inte att höra av dig till oss. Skicka ett meddelande alternativt mejla oss på vello@velloflex.se

 

Varför är BIOflex®-magneten rund?

Våra blodkärl ligger inte i raka, parallella linjer, utan i ett komplext nätverk med olika riktningar i vår kropp. Därför är BIOflex®-magneten uppbyggd så att magnetfälten ligger cirkulärt i magneten. Detta leder till att fler blodkärl korsar fler magnetfält av skiftande polaritet. Det är denna unika struktur som BIOflex®-magneten är patenterad för.

Människans kärlsystem är ett komplext nätverk av blodkärl i olika riktningar. BIOflex®-magnetens cirkulära utformning gör att magnetfälten korsas oavsett blodkärlets riktning.

Två sorterts magneter +
 

Velloflex® Original och Comfort Magnetmadrass

Våra mest sålda bäddmadrasser, Original och Comfort, innehåller 9 st Velloflex magnetband samt är förstärkta med 2 st Velloflex DELTA magnetband vid axlar/nacke samt ländrygg/höft. Magnetbanden är var för sig omsorgsfullt insydda i fickor i ett bomullslager som håller dem på plats samt förhindrar magnetbanden från att påverka komforten negativt. I en 90 cm bred bäddmadrass finns hela 495 magnetfält.

 

Därför fungerar Velloflex®

Järn ingår i hemoglobin som spelar en viktig roll för att via blodet förse kroppens organ med syre. Påverkan från specialutformade magnetfält kan bidra till ökad syre- och näringstillförsel samt en effektivare bortforsling av slaggämnen.

  1. Järnet i blodet kan påverkas av magnetfälten.
  2. De runda BIOflex®-magneterna skapar riktade magnetfält som kan förbättra cirkulationen i blodkärlen.
  3. Magnetfälten stimulerar rörelse i kärlen, vilket kan underlätta transport av syre och näringsämnen.
 

CE registrerad som medicinteknisk produkt

Tillverkad under höga kvalitetskrav. Tillverkaren är ISO certifierad EN 9001 och EN 13485. Vi efterlever EU:s normer för medicinteknisk utrustning och att det ställs höga krav på tillförlitlighet och kvalitet i tillverkningsprocessen.

Oeko-Tex®

En hälsomärkning som innebär att produkten inte innehåller några ämnen som är skadliga för slutanvändaren. Inga krav på ekologisk odling eller andra krav gällande klimat, miljö, funktion eller kvalitet. Avser textila produkter och tillbehör såsom knappar och dragkedjor. Läs mer påwww.oeko-tex.com

CertiPUR- US®

CertiPUR – US® är en omfattande certifiering för polyuretanskum. Skummet undersöks och genomgår en rad vetenskapliga tester för att vara säker på att det uppfyller de normer som CertiPUR – US® certifieringen kräver. Testerna utvärderar skuminnehåll och viktiga hållbarhetsfaktorer. Läs mer på www.certipur.us

Tencel®

Tencel® är ett naturligt material som tillverkas av cellulosa från snabbväxande träslag, bland annat eukalyptus som odlas på hållbara skogsplantager. Tillverkningsprocessen är skonsam för miljön och så mycket som möjligt återvinns och återanvänds. Materialet är ett funktionsmaterial med många fördelar, det är svalt och mjukt mot huden och transporterar effektivt bort fukt. Läs mer på www.lenzing-fibers.com/en/tencel/

 
UTVECKLING TILLSAMMANS

Våra samarbetspartners

Vi har med stolthet samarbetat med Fibromyalgiförbundet sedan flera år tillbaka. Vi har genomfört produkttester tillsammans och har på så sätt kunnat utveckla våra produkter.

Fibromyalgiförbundet är en patientförening som har i syfte att öka förståelsen för fibromyalgi och därmed hjälpa och stödja personer som drabbats av sjukdomen.

Förbundet har i dagsläget drygt 40 lokala föreningar runt om i landet. Vi är alltid öppna för samarbeten – så tveka inte att höra av dig om intresse för samarbete finns.

 
 

Under åren har vi samarbetat med Velloflex flera gånger. När våra medlemmar i undersökningar fått testa på produkterna har flera av dem upplevt god effekt och fortsatt använda dem efteråt.

Marie-Louise Olsson
Ordförande, Fibromylgiförbundet

 
 

Prova magnetterapi!

Vi erbjuder alltid fri frakt, 2 års produktgaranti och 30 års
effektgaranti på magneterna.

Beställ här